Онлайн калкулатор изчислява вероятността хора на и над 55-годишна възраст да развият

...
Онлайн калкулатор изчислява вероятността хора на и над 55-годишна възраст да развият
Коментари Харесай

Онлайн калкулатор изчислява вероятността хора развият деменция

Онлайн калкулатор изчислява вероятността хора на и над 55-годишна възраст да развият деменция , заяви Юрикалърт.

Калкулаторът е основан от екип от канадски откриватели, които работят в университета на Отава и в болничното заведение в града. Той разрешава хората по-добре да схванат положението на мозъка си и по какъв начин биха могли да понижат риска от деменция  в идващите пет години.

Учените са създали калкулатора въз основата на данни, събрани от над 75 000 поданици на провинция Онтарио. Той пресмята риска от развиването на деменция , като регистрира характерни фактори.

С потреблението на този калкулатор няма да е належащо да посещавате доктор за проучвания, твърди доктор Стейси Фишър, която е началник на плана.
Според нея хората разполагат с цялата информация, която им е нужна, с цел да употребяват калкулатора в домовете си.

Сред данните, които би трябвало да бъдат въведени, са възраст, хранителни привички, физическа интензивност, равнище на стрес, здравословно положение, обучение, обществен статус.

За деменция та няма намерено лекуване. Около една трета от случаите обаче могат да бъдат предотвратени със здравословен метод на живот - физическа интензивност, понижаване на използването на тютюневи произведения и алкохол, консумация на потребни храни и други.

Калкулаторът е наличен на сайта .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР